onsdag 20 februari 2013

Blodsmagi av Tessa Gratton

Silla brukade vara en helt vanlig tjej på high school. Hon hade sin helt vanliga familj, sina kompisar och en pojkvän. Men allt det förändrades den dag hon hittade sina föräldrar i en sjö av blod. Pappan hade skjutit först sin hustru och sedan sig själv. Kvar blir Silla och hennes storebror Reese. Kvar med sorgen och skammen. En släkting kommer för att bo med dem och de försöker så gott de kan att leva vidare. 
En dag får Silla en anteckningsbok med posten. Hon känner igen sin pappas handstil men har först väldigt svårt att tro på att det verkligen är hans. Boken innehåller formler. Magiska formler. Sillas pappa var lärare och vanlig och tråkig. Inte trodde väl han på sånt här? Och magi, förresten. Det är det ju ingen som tror på. Men Silla läser vidare i boken för att hålla sin pappa nära. Och till slut testar hon en formel. Det verkar så enkelt. Några droppar blod och ett visset löv får åter liv. 
På kyrkogården där hennes föräldrar ligger begravda testar hon. Och det funkar! Men någon ser henne. Någon som förstår precis vad hon håller på med. Nicholas har precis flyttat till staden med sin pappa och onda styvmor och han har egna spöken i sitt förflutna.
Silla och Nicholas dras till varandra och delar varandras hemligheter. Men det är fler som känner till blodsmagin. Och de vill inte väl. 
Jag tyckte mycket om den här boken. Jag tyckte om att få följa Silla och Nicholas i vartannat kapitel och ta del av bådas historia. Och deras gemensamma förstås. Boken är så himla romantisk och vansinnigt spännande och jag önskar att det kommer mer! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar