lördag 16 februari 2013

Anna klädd i blod av Kendare Blake

Cas är spökjägare. Sedan hans pappa dödades är det hans uppgift att söka upp spöken som mördar människor och förpassa dem till deras gravar. Han tvingas att hela tiden flytta, att aldrig knyta an till någon för han måste ändå lämna så snart uppdraget är utfört. Hela tiden är det nya.
Nu är det spöket Anna som lockar. Anna som brutalt mördades 1958 men ännu hemsöker huset där hon bodde. Hittills har hon slaktat 27 ungdomar som vågat sig in i huset och historierna om henne är många. Hon fick halsen avskuren och hennes klänning blev nerdränkt av blod. Jag ryser bara jag tänker på hennes klänning.
Cas är däremot van. Han har fått rutin på dödandet och blir inte ens alltid rädd. Han vet att han alltid klarar sig. Alla spöken går att döda bara man vet hur. Men med Anna är det annorlunda. Hon liknar inget spöke han stött på förut. Inget har varit otäckare eller mer ondskefullt men heller inte så mänskligt och så svårt att döda. Cas upptäcker till och med att han inte ens vill döda henne. Trots att hon är livsfarlig och mitt framför ögonen på honom sliter itu en kille.
Samtidigt är ett annat monster ute efter honom. Det som dödade hans pappa.
Josefina och jag läste den här i vår exklusiva minibokcirkel och bubblade över båda två om hur bra den var. Jag trodde den skulle vara mer romantisk och inte alls lika läskig som den visade sig vara. Och blodig! Hu!

En rolig grej i boken är att Cas ibland skämtar om att han är en ghostbuster. På 80-talet kom ett par filmer om några såna som var himla roliga men som nog inte så många känner till idag.
Kolla här, vetja.
Finns boken inne? Inga kommentarer:

Skicka en kommentar