onsdag 8 augusti 2012

Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn

Kerstin Lundberg Hahn brukar oftast skriva deckare men den nya boken Skuggan i väggen är lika mycket en mysig spökhistoria som en mordgåta. Den handlar om Mikaela som kallas Micke. Hon och hennes mamma har precis flyttat för hundrade gången. Ännu ett nytt ställe, ännu en ny skola.
Här lär Micke känna Wille, en kille som är illa behandlad både hemma och i skolan. Precis som Elli var, flickan som levde för länge sedan. Flickan som drunknade i älven nära Mickes hus och som inte riktigt kan lämna. I Mickes rum bor hon, som en skugga på väggen. Micke blir inte rädd. Wille är inte heller rädd för spöken, säger han. Det är de levande som kan vara farliga.
På äldreboendet där Mickes mamma jobbar bor Sixten och Harriet. Båda två vet de vad som hände Elli då för länge sedan. Var det mord eller en olycka? Tillsammans med Wille bestämmer sig Micke att ta reda på det och samtidigt förhindra att historien skall upprepa sig.
Förutom att jag alltid gillar spöken och faller lätt för mysterier så blev jag mest gripen av Wille i den här boken. Den ensamma, utstötte pojken som behöver en vän. Och hur otäckt det är med mobbing. Läskigare än spöken faktiskt.

Kolla om boken finns inne här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar