onsdag 1 februari 2012

När jag vaknar finns du inte av Cat Patrick

När London var fem år råkade hon ut för något så otäckt att hennes minne raderades. Hon minns ingenting av det förflutna. Däremot minns hon vad som kommer att hända. Är det torsdag i morgon kan hon lista ut att det var tisdag igår. Men hon minns det inte.
Nu är hon sexton år och går i high school och försöker vara som alla andra. Varje kväll innan hon somnar skriver hon ner vad som hänt under dagen, vad hon hade på sig, vad som hände i skolan och allt hon kan komma på. Det funkar ganska bra. Tills två olika saker inträffar. Hon minns en begravning som skakar om henne ordentligt. Och hon träffar Luke. Luke är vansinnigt snygg och London blir blixtförälskad. Men varför ser hon honom inte i framtiden?
Det är jättespännande att läsa hur London sakta men säkert pusslar ihop sina minnen och äntligen får reda på vad som hände den där dagen då hennes minne försvann.
Men framförallt är det här en alldeles rasande romantisk bok. Varje morgon när London vaknar har hon glömt vem Luke är och varje dag förälskar hon sig i honom på nytt.
Det är härligt tonårspirrigt och gripande och en perfekt kärleksbok med en liten touch av övernaturlig thriller. Underbart!

Finns boken inne?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar