onsdag 18 januari 2012

Dinosaurierna kommer! av Mary Pope Osborne

Hanna och Viktor leker i skogen bakom sitt hus. Högt uppe i ett träd hittar de en fantastisk koja full med böcker. Viktor kan inte motstå att börja bläddra i en bok om dinosaurier. Åh, tänker han och önskar att han kunde få se en flygödla på riktigt! Plötsligt börjar trädkojan att snurra runt, runt. När den stannar tittar barnen ut genom fönstret till kojan och känner inte alls igen sig längre. Var är de någonstans? Eller snarare när för den där flygödlan som Viktor nyss såg i boken sveper just förbi trädkojan med sina stora vingar.
Hanna måste ut! Hon måste klappa flygödlan för hon är övertygad om att den är snäll. Tack och lov är den det också. Snälla är också några andra växtätande dinosaurier som de stöter på när de ser sig omkring. Men alla är verkligen inte snälla. Inte den jättestora läskiga Tyrannosaurus Rex med huggtänder vassa som knivar!
Superspännande blir det! Jag läser slutet med andan i halsen fort, fort, fort. Och jag lär mig en del om dinosaurier på köpet för Viktor har med sig boken och slår upp de olika varelserna de stöter på. Så nu vet jag till exempel att när de var, det var under kritaperioden det, för 65 miljoner år sen! Inte konstigt att Viktor och Hanna inte kände igen sig.
Nästa bok i serien om Den magiska trädkojan kommer i mars och då önskar de sig tillbaka till riddartiden!

Kolla här om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar