fredag 10 februari 2012

Jakten på WondLa av Tony DiTerlizzi

Eva Nio är 12 år och har under hela sitt liv vistats under jord i något slags skyddsrum med en robot som enda sällskap. Av oklara skäl är all mänskligt liv utplånat ovan jord och Eva är ensam kvar. När det en dag börjar brinna nere i bunkern tvingas Eva lämna sin robot och ta sig upp till ytan. Till sin hjälp har hon en podd, ett slags datormojäng som har all information hon behöver. Desvärre är podden tämligen felinformerad och ingenting kan förbereda Eva på de varelser hon kommer att stöta på. Somliga är väldigt snälla medan andra vill samla in henne som museeföremål eller bara käka upp henne.
Förutom sin podd har Eva också en annan skatt. Ett stycke bevis på att andra människor skall finnas någonstans. Det är en bit av en papperslapp med texten WondLa på.
På något sätt skall hon hitta dem, de andra. Om hon bara klarar livhanken.
Den här boken ser avskräckande tjock ut men den är himla lättläst faktiskt. Texten är stor och luftig och det är jättecoola bilder på var och varannat uppslag. Och det är väldigt, väldigt spännande. Kul också!
Som en extra bonus finns det nycklar, hemliga ledtrådar gömda i boken. De kan du scanna in med din smart phone om du hittar dem!

1 kommentar:

  1. Hej !
    Jag har läst typ halva dendär, men den är såååå lång! Men jag tycker att du gör rätt som boktipsar den, den är sjukt spännande (;
    Bra val !
    // Julia ;D

    SvaraRadera