onsdag 6 maj 2015

Gorlans ruiner av John Flanagan

Jag känner en kille som heter Jeremy. Vi brukar prata om allt möjligt och mycket om böcker. Han har läst den här boken och vill tipsa alla om den. Alla som gillar spännande böcker, det vill säga.En föräldralös pojke i ett land med spänning och äventyr!
I boken Gorlans ruiner får föräldralöse Will gå i lära hos spejaren Halt. Det visar sig vara fyllt av äventyr och spänning. Will råkar ut för en del problem, men lyckas ändå lösa dem. Will blir en väldigt bra kompis med sin häst Tug.
Vänskap är ett av bokens huvudteman, ett exempel på detta är vänskapen mellan Will och hans kompisar. Ett annat exempel på ett huvudtema är rädsla. Will var rädd för varelser som han bara hade hört i berättelser, men som ändå fanns i verkligheten.
Slutet var bra därför att det inte slutade som man hade väntat sig. Slutet var också bra för att alla blev väldigt bra kompisar med varandra igen. Mitten av boken var bra för att Will hade räddat livet på Horace och då ville Horace hjälpa Will med vad som helst.
Det dåliga med boken var att det var väldigt dåligt förklarat om bybon som sprang iväg från det höga gräset när han såg Halt och Will.
Språket i boken är väldigt lätt att förstå och väldigt beskrivande, vilket gör att boken är väldigt lätt och rolig att läsa.
Karaktärerna i boken förändras på olika sätt. Sedan Horace gick i lära hos Sir Rodney har han blivit mycket snällare mot Will. Horace var väldigt elak mot Will alla åren innan. Will blev mycket modigare och självsäkrare.
Den här boken är riktigt bra för att den är enkel och snabb att läsa. Det finns många överraskningar i boken och karaktärer som utvecklas under bokens gång. Boken är perfekt för kvällsläsning och det är den första av tolv delar av Spejarens lärling." 
av Jeremy Matthiessen  7A Djurö skola


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar