tisdag 29 maj 2012

Rädda honom av Camilla Lagerqvist

Tawnis morfar är död och ingenting känns bra längre. För att Tawni skall få komma bort från all sorg och kunna tänka på något annat föreslår hennes föräldrar att hon skall åka till England och hälsa på farmor och farfar. Motvilligt ger hon med sig.
I samma veva börjar Tawni få mystiska sms. "Rädda honom" står det och avsändaren är okänd. Vem är det hon skall rädda? Och vem är det som messar henne?
Den lilla byn Mye i England håller på att förbereda sig för 80-årsjubileet av en tragisk båtolycka som krävde livet av nästan alla män i Mye. Någon försöker samtidigt förhindra att en av dem dog då för 80 år sedan och hon behöver Tawnis hjälp.
Med hjälp av en häxcirkel reser Tawni tillbaka i tiden till 1931 för att försöka hitta Tim och rädda honom. Det blir bokstavligen en kamp mot klockan och det är så spännande mot slutet att jag tappar jag andan. Och romantiskt. Och himla, himla sorgligt. För Tawni hinner förälska sig i Tim. Men finns han i hennes tid? Kommer han att leva och i så fall vara en gammal man nu?
Åh, läs den här boken! Jag får gåshud bara jag tänker på den. Den är så bra!!
I eftermiddag skall jag träffa några elvaåringar som har läst. Det skall bli så spännande att höra vad de tyckte. Leah läste ut den samma dag hon lånade den. Det vet jag för hon ringde mig så fort hon slagit ihop den. Hon kunde bara inte sluta läsa, sade hon! Hoppas att de andra gillade lika mycket. Det tror jag.

P.S Jag måste berätta en extra grej jag älskade. Minns ni att jag skrivit om en annan bok av Camilla Lagerqvist? Den heter Cirkusflickan. Tim drömmer om att jobba på en cirkus! Nu fantiserar jag om hur han och Elin möts på en cirkus någonstans och gör succé ihop!

Kolla om den finns inne här. 

1 kommentar:

  1. den låter spännande! ska titta efter den på biblioteket :)

    SvaraRadera