tisdag 3 april 2012

Kulturlufsdag och skräck!

Förra veckan hade jag skrivarverkstad med en massa treor. Det var en del i den Kulturlufsdag som anordnades i Salems kommun. Treorna i Salem fick göra lite olika kulturella saker på olika håll i kommunen. Till exempel fick de dansa och gå på bio. Jag vet. Superlyxigt!
På biblioteket skrev vi. Och lyssnade när Sago-Maria berättade om ruskiga påskakärringar.
Ni kan inte ana vilka begåvningar vi har i Salem! I flera dagar har jag läst dessa hemska historier och haft mardrömmar om nätterna.
Så otäcka, läskiga och ibland roliga skräckhistorier! Jag skall publicera nästan allihop här så att alla kan få läsa. Men det blir på egen risk för några är riktigt fasansfulla!

Mördaren
Det var en gång en mörk natt. Alla satt inne i sina små hus och tittade ut på regnet som smattrade mot fönsterrutan. Helt plötsligt hör Elin ett högt skrik. Aaaaaahhhh!! Elin hör det väldigt tydligt. Elin tror bara att någon skriker för att någon blir glad. Men så blir allt tyst. Elin går ut och tittar. Elin skriker till. Där på gatan ligger en man utan huvud. Huvudet ligger en bit ifrån. Då ser Elin en svart man som springer iväg med en blodog kniv i handen. 
Elin springer in och ringer ambulans och plis. Elin ropar på sina föräldrar. de kommer springade mot mannen på gatan. Mamma stannar inne för hon tål inte blod. 
Ambulansen kommer åkande och polisen en bit ifrån. Polisen stannar och förkör Elin. "Han hade svarta kläder och svart hår." Tack så mycket, säger polisen och går. 
På natten vaknar Elin av att någon ropar. det är mannen som låg på gatan som står där framför Elin. "Är inte du död?" "Jo, men nu är jag ett spöke. Jag vet vad mannen heter som mördade mig. han bor mittemot dig." Elin säger det till polisen. En vecka senare...De fick fast mördaren och han sitter i fängelse nu. Tack Elin, säger mannen. 
Nova Skimmerstrand 3a Rönninge skola


Det var en gång en flicka som skulle gå in i ett laboratorium. Hon hade slagit vad i skolan att hon vågade gå in där. 
Då hörde hon ett ljud och då såg hon en galen vetenskapsman. Då sade han "Du får vara mitt experiment". Då sprang flickan iväg. Hon gömde sig bakom en sten. Hon tänkte för sig själv "jag tänker aldrig gå dit igen". Sen var det kväll, då skulle hon gå hem. Hon var tvungen att gå över en kyrkogård. Då blev hon omringad av zombier. Hon skrek allt vad hon kunde Hjälp! men ingen hörde. Då drog zombierna ner henne. 
Rasmus  Skogsängsskolan

Det var en gång en gammal kyrkogård som var hemsökt av en vampyr. En natt kom två pojkar till kyrkogården och de såg vampyren. de blev fångade av vampyren och blev dödade och uppätna. 
Sen kom polisen och försökte fånga vampyren. de letade i felra månader med de hittade inte vampyren och ingen har sett vampyren sen dess.
Men en dag kom en hund och hittade vampyren död. de begravde vampyren och han försvann för alltid. 
Daniel Skogsängsskolan

Det var en gång en gammal gubbe som var jätte-elak. Han bodde i ett skruttigt, gammalt hus. Men det var lite speciellt med det där huset och den där gubben. 
Gubben var en mördare. Och huset, det var Draculas. 
En dag när gubben skulle ut och mörda någon gick han på fel stig. Då förvandlades gubben till en varulv. Och den där stigen leder till stan! I stan finns det många människor att döda. Och det gjorde gubben också. Men han missade en liten tjej som bodde i ett jättestort hus. Han öppnade den knarriga dörren och klev in. 
Tjejen låg och sov i sitt rum. Tjejen vaknade. Hon skrek allt vad hon kunde. "AAAA". Tjejen skakar i hela kroppen. Gubben tar fram sin kniv och hugger henne i hjärtat. Gubben tänkte "hahahaha". Men gubben kastade upp kniven i luften och då råkade den hamna i gubbens ben. 
Gubben led och dog strax efter det.
Mathilda Nytorpsskolan

Det var en gång en övergiven stad full med zombier. Vissa av dem såg man tarmarna på och vissa krälade. Men det fanns en överlevande som sprang ifrån tusen zombier bakom sig och ha sprang in i ett laboratorium. Där fanns det en kille med en eldkastare och en blodig yxa. Och den killen var inte lite blodig, du. Sen fick han eld på sig och så dog han. 
Kom till helvetet och där gjorde han ett avtal med djävulen. Så här att när det blir natt blir han ett brinnande skelett. Och nu är det natt och han möter en varulv och de slåss. 
Leo Skogsängsskolan

Den hemsökta skolan
Det var en gång två flickor som hette Ella och Ebba. De skulle gå till skolan. När de kom in i klassrummet var det ingen där och då sade Ella: "har vi gått så långt i onödan!". Tyst, sade Ebba. "Jag hör någon som kommer."
Precis då kom fröken Linda och sade "Vad gör ni här?Alla barnen är och simmar i källaren- jag menar i simhallen." Ebba sade "Vi måste prata." "Om vadå?" "Om varför fröken Linda är så skum." 
Jag vet, sade Ebba. Vi går ner till källaren. När de kom ner så såg de alla barnen fastbundna av fröken Linda och så avslöjade de fröken Linda. 
Jennifer Rönninge skola

Det var en gång en pojke som var på ett spökhus. Han hette Austin. På spökhuset fanns en riktig varulv.
Han gick in dit med sin kusin som hette Saga och hennes kompis Lina. De löste mysterier tillsammans. När de var inne i spökhuset hörde de ett ylande från varulven! Saga och Lina var före Austin och så kom de springande in ifrån. SPRING, skrek de samtidigt. Och så snubblade Lina och varulven åt upp henne. Vi måste döda varulven och hjälpa Lina, sade Austin. Och så tog han upp sin fickkniv ur fickan och så dödade han varulven och hjälpte Lina.
Hugo Skogsängsskolan

Det var en gång ett övergivet hus. Det sägs att huset är hemsökt. Ingen ville bo i närheten av huset.
En dag så gick det förbi en person som tittade in i huset. Så stod det en zombie som stirrade på honom. Han sprang direkt till polisen och sade "Det är en zombie i det hemsökta huset!!!" 
Då åkte polisen direkt till huset. De såg ingenting men sen så såg de en zombie. Den var stor som två personer. Sen så kom zombien ut med två poliser i händerna. Poliserna var blodiga över nästan hela kroppen. Sen dess har ingen gått förbi det huset.
Viktor Rönninge skola

Det var en gång en mördare som låg och spanade utanför en skola. det var kväll, en klass var i matsalen och hade klassfest. Plötsligt kom en morfar för att hämta sitt barnbarn. Sedan hörde jag ett skrik. Jag sprang dit för att kolla vem det var som skrek. Sedan skrek jag till! Kaspers morfar låg död på trappan! Jag såg mördaren springa iväg. Då ringde jag till polisen och de kom fort och fångade mördaren. Sedan fick han sitta i fängelset resten av sitt liv.
Tilda Nytorpskolan

Det var en gång en vampyr. Han har vassa tänder och jeans och kavaj. Han är stor och tjock. 
han går ut och äter människor. han springer fram och hoppar på människor nu. 
han har ätit för mycket så att han ruttnar inifrån så att han dör. Magen spricker så allt blod sprids ut. 
Sebastian Nytorpskolan


Det var en gång en kille Ludvig. Han gick i skogen och där fanns ett mörkt slott. I slottet fanns en kista och i kistan fanns en zombie som började jaga honom och zombien svettades slem. 
Ludvig sprang hem och sen dess kommer ingen dit igen.
Melker Rönninge skola


Mentalsjukhuset
Det var en gång ett övergivet mentalsjukhus som det bodde zombier på. På det var också en djävul. Där var blod på väggarna och sönderrivna väggar. 
det var en dag när en zombie skulle fly men det gick inte för djävulen hade nycklarna till dörren. Djävulen bestämde över sjukhuset.
Roan Skogsängsskolan

Det var en gång en flicka som skulle gå ur. Och flickan gick på en kyrkogård. Men när hon vände sig om såg hon en zombie. Hon blev rädd och ville hem till sin mamma och pappa. Men innan hon hann hem så kom en annan zombie. Och den andra zombien tog henne. Hon var jätterädd och ville hem nu. Men hon blev inkastad av zombien i en stor bur.
 Där inne var det en pojke som hette Rasmus. Han var snäll och han berättade för flickan att han hade blivit tagen av en zombie. Hon blev glad när han hade upplevt samma sak. De hade en idé om att kunna smita därifrån. Flickan gick och spanade på zombierna. pojken fick ringa på sin telefon till sina föräldrar så att de kunde ringa polisen. Och polisen kom efter tio minuter och sköt zombierna. 
Till slut blev alla glada och lyckliga. 
Ronja Skogsängsskolan

Det var en gång en kille som gick förbi ett slott. Sen öppnade han dörren. Sen såg han blod på trappan och skelett. Då gick han upp på trappan. Sen såg han ruttet kött. Sen såg han en vampyr som sov. Då vaknade vampyren. Då blev killen rädd. Sen sprang killen ut och gick hem.
Aly Skogsängsskolan

Jag hade fått många sms på sista tiden. Det var samma person varje gång. Han kallade sig för Vitter. Han ville träffa mig på kyrkogården vid fullmånen ikväll. Jag gick till kyrkogården halv elva. Jag såg någon med en stor, svart rock på sig. Jag gick fram till Vitter. 
-"Vem är du?" 
-"Jag är vaktmästaren Åke." 
-"Va? Är det du som är Vitter?" 
Vem är Vitter, frågade vaktmästare Åke. Jag vände mig om och där stod han, Vitter. Han blev något djur. Det såg ut som han blev en varg. Vitter sprang emot mig. Vad skulle jag göra? 
Någon släpade mig mot ett stort hål i marken. Personen kastade mig ner i hålet. Jag hann se vem det var. Det var Åke.  Åke lade på mig med jord och stenar.
Jag nöp mig själv. Jag vaknade i min säng. Det var bara en dröm. Vad tur. 
Nathalie Nytorpskolan

Den ruttna skolan 
Det var en gång en gammal skola. Det var inte många elever på den skolan. Skolan var nästan 700 år gammal. 
En dag skulle en ny tjej börja i den gamla skolan. Hon var rädd för hon hade hört att alla som gick på de skolan blev zombier om de gjorde fel på något sätt. 
När hon kom in i klassrummet var väggarna ruttna och det luktade äckligt. Klassrummet var nästan tomt. Det var bara tio elever och en lärare där inne. Läraren rökte inne i klassrummet. Han hade trasiga kläder och rivsår över hela kroppen precis som barnen. När de hade presenterat sig så sade läraren "Det är dags att du blir en av oss". Sen zombifierade de henne och hon kom aldrig mer hem. 
Matilda Skogsängsskolan

Det var en liten, liten klass. Med en mörk korridor i en rutten, rutten skola. 
Inez Nytorpskolan

Det var en gång en pojke som hette Pontus. En dag gick han till skolan och plötsligt hoppade en orm på pojken. Ormen bet i pojkens axel. Axeln var helt slemmig. Sen kom en zombie som slukade Pontus i en tugga. Slut. 
Erik 3b Skogsängsskolan

Det var en gång en pojke som var på ett spökhus. Han var en mördare. Han mördade folk på en kyrkogård. han blev mördad själv och nu är han ett spöke. Nu skrämmer han bara folk. 
En gång gick han i ett hus och letade efter ett barn. Han hittade två barn och skrämde båda barnen och barnen ropade på de vuxna. Barnen sade att det var ett spöke i deras rum. Men när de vuxna kom så hade han tagit med sig barnen. De vuxna ringde och sade "Min barn är bort och ett spöke tog dem." Polisen sade "Vad heter de?" De vuxna sade att de heter Leo och Lovisa. Poliserna sade vi letar. 
Poliserna hittade dem. Polisen ringde till de vuxna. De vuxna sade tack till poliserna. "Hur hittade ni dem?" 
-De var här utanför fönstret.
Polisen sade att de var döda. de vuxna blev ledsna. Poliserna kom in och sade "Vi har lurat er!" De vuxna sade "Ut ur vårt hus nu!"
Andreas Skogsängsskolan

Det var en gång en kille som kollade i en spegel. Sen gick han in i spegeln och blev en demon. Sen fångade han många människor och dräpte dem. En kille kan rädda dem men han dog. Haha. Slut.
Anton Skogsängsskolan

Det var en gång en vampyr som kallades Dracula. Han var den mäktigaste vampyren. En gång så gick han ut. Folk såg honom på natten. Han dödade och dödade.
En gång när Dracula skulle gå till en kyrkogård så såg han någonting. Han kollade längre fram så hoppade en stor boaorm och bet i ansiktet och han dog. 
Antonio Skogsängsskolan

Det var en gång en mördare som gick till en kyrkogård och mördade folk som lämnade blommor. Och efter han hade gjort det var hela kyrkogården full av blod. Sen gick han hem och satte på teven och tittade på nyheterna. Och då sade de att hela kyrkogården var full av blod. Sen gick han till polisen och sade "Jag tror att jag vet vem som har gjort det." Och då sade polisen "Vem är det då?" 
"Det är min syster." Och det trodde de på och började leta efter henne. Men sen kom de på att det var han och satte honom i finkan.
Hanna Koerner 3a

Det var en gång två barn som hette Kalle och Johan. Kalle hade glömt sin boll i skolan. Johan var tvungen att följa med. Det hade gått rykten om att det spökade i skolan på natten. 
Kalle mindes inte precis var han lagt den men han chansade på att den var i klassrummet. När Kalle och Johan gick in så gick de bara tre steg innan dörren gick igen med en smäll! Kalle blev rädd men inte Johan. När de kom fram till dörren kom ett spöke fram! Och sen en zombie!!! Johan och Kalle sprang in i klassrummet och tog bollen och hoppade ut ur fönstret som stod på glänt och sprang hem så fort de kunde! SLUT!!!
Hampus Nytorpskolan

Det var en gång ett femstjärnigt hotell som var jättepopulärt. En dag var hotellet proppfullt. Det fanns bara ett rum ledigt, 213. Då kom det ett par som ville ha ett rum. men då sade de som jobbade där "Ni vill nog inte ha det rummet". "Joo, vi tar vilket rum som helst. Ok då, sade de. "Här har ni nyckeln."
Paret gick upp sen lade de sig och somnade. 
På natten kom det fram en demon. Han gick tyst fram och tog flickan. Han tog sin lie och öppnade magen på henne och drog ut inälvorna. Sen på morgonen var alla skräckslagna och ingen fick höra något mer.
Saga Engström Olsson 3a Skogsängsskolan

Det var en gång en flicka. Hon bodde vid en lada. En dag gick hon genom en tunnel. Där var det en ondskefull mördare. Han hade en kniv och dödade henne. Då kom det jättemycket blod. 
En dag så letade hennes föräldrar efter henne. De letade i flera veckor. Sen såg de djävulen. De sprang så fort de kunde. Till slut så klarade de sig.
efter någon månad så hittade de den lilla flickan. Där låg det tarmar. Men en dag så blev den lilla flickan ett spöke. Hon spökade hos sina föräldrar. Hon spökade tills de förstod att det var deras dotter. Sen var de tillsammans igen. 
Tills djävulen dödade dem.
Gia Skogsängsskolan

Det var en gång en liten kille som var snäll men alla andra var ganska elaka. Det var en stor kille som skrämde folk. En dag sent på kvällen sade han att det fanns spöken i ett övergivet slott. 
En dag så gick den där killen till slottet. Den lille killen trodde inte att det fanns spöken. Så kom han till slottet. Han gick in och tittade. Det fanns inget där. Han sade "Det finns ju inget spöke." Han gick upp och tittade i alla rum förutom ett rum han gick in i och då sade ett spöke "Bu bu bu bu bu bu bu". Han sprang in i skogen och kom aldrig tillbaka igen.
(Författare saknas. Är det du? Maila mig!!)


Det var en gång för länge sen ett övergivet slott. Där bodde en tjej som hade gravstenar. När hon gick ut så hörde hon ett skrik. Då såg hon fotspår på gruset. Hon blev rädd. Hon såg blod på väggen.
Sen på kvällen hörde hon något. Hon gick ut och såg inget men sen såg hon slem på väggen. Sen såg hon jättemånga spöken. På morgonen vaknade hon och hörde ett skrik. sen på kvällen blev hon mördad. Mördaren var hennes mamma. Slut.
Emma Skogsängsskolan

Den blodtörstiga varulven
Det var en kall och blåsig kväll. Bella har precis släckt lampan och somnat. När klockan slagit midnatt ylar varulven. Bella reser sig i sömnen och går upp till hallen. Hon tar på sig skorna och går ut i bara pyjamas. Bella sover fortfarande så hon märker inte att hon går rakt mot kyrkogården. Det är fullmåne så varulvarna ylar fortfarande.
Bella ramlar ihop och vaknar. När hon sätter sig upp ser hon sex svarta röda ögon stirra på henne. Bella blir jätterädd. Han backar bak. En av varulvarna hoppar upp på hennes mage och biter tag i hennes arm. Bella drar bort armen från varulvens mun. Bella sprinhger allt vad hon orkar hem. Väcker mamma och rengör såret och går och lägger sig. 
Linnéa 3a Rönninge skola

Det var en gång en tjej. Hon hette Elin. Hon gick i en skola som sägs ha en mördare i källaren. 
Hon gick hem. Hon hörde en röst från garderoben. Hon blev rädd och skrek AAAAA!!!! Rösten sade "Kom, kom. Jag kommer mörda dig." Elin drar efter andan.
Nästa dag i skolan hör hon samma röst bakom en gardin. Hon tar bort gardinen försiktigt. Och där är dörren in till källaren. Hon hör rösten säga "Kom, kom nu Elin. Säg hej då till livet."
Elin springer till klassrummet. Fröken frågar Elin vad som har hänt. Elin säger ingenting. Men hon svimmar av rädsla. Efter tio minuter vaknar Elin. Hon springer till gardinen och det var ingen dörr där. men hur försvann den? Det fick de aldrig veta. 
Emily Nytorpskolan

Det var en gång en flicka som hette Maria. Hon var nio år gammal. Just nu är hon i skolan men när hon kom hem var klockan fem på kvällen. Hon var alldeles ensam hemma. Hennes mamma kom hem klockan elva på kvällen. Då låg Maria och sov. Trodde du ja. Men Maria låg vaken när hon hörde att någon kom hem. Hon gick upp och kollade. Det var inte hennes mamma. Det var någon med svarta kläder. Men vad händer? Han kommer mot henne. Han håller i en pistol. Maria blir jätterädd så hon gömmer sig under sängen! Mannen går in i hennes rum. Han öppnar fönstret och hoppar ut. Maria kommer långsamt fram.
Vad konstigt! Har mamma inte kommit hem än! Då hör Maria ett skrik "hjälp!!!!" Maria hoppar till och kollar ut genom fönstret. Hon ser sin mamma hotad med pistol! Maria springer ut med en kniv! 
Men när hon kommer ut är det försent. Där ligger hennes kära mamma. maria gråter och gråter. 
Nästa dag är det begravning. Maria ser när de stoppar ner hennes mamma i en kista. Maria säger farväl kära mamma. "Vi ses i himmelen."
Elsa Nytorpskolan

Den svarta demonen
Det var en regnig och kall eftermiddag och Alice var på begravning. Alice kände på sig att någon tittade på henne. Senare den kvällen gick Alice tillbaka till kyrkogården. Det var mörkt och kallt och Alice blev rädd när hon hörde en duns. Alice vände sig hastigt om. En gravsten hade vält och hon såg en svart figur stå bredvid hennes pappas grav och stirrade på henne med röda ögon. 
Alice såg nu att det var en svart demon. Demonen kom närmare och Alice började springa. Men demonen var snabbare och tog tag i henne. Alice ramlade och slog handen mot en vass sten. det började blöda och det sved. Alice slog demonen i ansiktet och sprang hem. 
När Alice vände sig om droppade det blod ur demonens mun. När Alice kom hem sprang hon upp på sitt rum och drog täcket över huvudet. Innan hon somnade sade hon för sig själv "Aldrig går jag till kyrkogården igen."
Lisa Hellman 3a Rönninge skola

Det var en gång en vampyr som bodde på en kyrkogård i en grav. En natt vaknade vampyren oh suger upp blodet. Sen lade han sig för att sova för det var morgon igen. 


Det var en gång ett spöke på natten som bodde i skolan. En gång kom en och tittade på skolan. Hon blev mördad av spöket. Då kom det blod ut från henne. 


Det var en gång ett skelett som heter Alma som bodde i en skog. Det kom en jägare som skulle skjuta en räv. Men då kom skelettet och sköt jägaren. 
Elin Larsson Rönninge skola


Tack till alla fantastiska barn! Ni var superduktiga! Kram på er allihop!


5 kommentarer:

 1. Så alldeles otroligt bra, vad duktiga barn

  SvaraRadera
 2. Eller hur! Jag är så stolt över dem!

  SvaraRadera
 3. Hej Karin!
  Det är Julia ;)
  Om du måste välja vilken som är läskigast av dessa ( fantastiska ) historier, vilken skulle det vara då?
  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj, det är ju jättesvårt! Den där mamman är mördaren är förstås förfärligt hemsk. Och hemskt äcklig är den där vampyren ruttnar inifrån och magen spricker. Nej, jag kan inte välja.

  SvaraRadera