fredag 2 mars 2012

Hej Julia!

Under sportlovet har jag haft världens finaste kollegor här. Julia och Abigail har möblerat om, städat bokhyllor, ätit kinamat och varit söta i största allmänhet.
Julia läser en himla mycket också. Till exempel den här:


Ottolina och mysteriet med Skolspöket av Chris Riddell

Andra delen i serien om Ottolina Brown, mästare på förklädnad, och hennes ständige följeslagare herr Hubb, en liten hårig träskvarelse från Norge. Inget mysterium är för svårt att lösa för dessa två.

Ottolina stöter på en ny vän i parken, hon heter Cecily och har en egen häst. När Cecily åker till sin fina internatskola, Alice B Smiths skola för ovanligt begåvade, vill Ottolina också följa med. Herr Hubb är inte lika pigg på att åka bort, dessutom tror alla att han är Ottolinas hund och han blir inhyst med de andra skolbarnens husdjur – Cecilys häst, Brians osynliga hund, systrarna Wrights tucan, och sultanan av Phanangs håriga elefant. Cecily trivs inte i skolan konstigt nog. Men hon är väldigt bra på att berätta spökhistorier.
En kväll berättar Cecily en så läskig historia att hela skolan flippar ur. Alla blir jätterädda och kollar noga under sängen innan de går och lägger sig.Många av eleverna hör till och med konstiga ljud om natten.
Det här är en mysterium för Ottolina och sin trogne vän herr Hubb att lösa!
Följ med de två livliga vännerna och snart har du gått igenom ett till äventyr, det lovar jag! 
Ålder: 7-10
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar