torsdag 10 november 2011

Mirakel av Renate Nedregård

Nå, följer ni Idol?
Alla som ställer upp i tävlingen Idol drömmer nog om samma sak; att bli kändis. För Rakel slår denna dröm in. Rakel är sjutton år, sjunger i en gospelkör i Bergen i Norge och har en liten crush på körledaren, umgås med sina kompisar och tror på Gud. En ganska alldaglig tjej med andra ord. Förutom att hon har en fantastisk sångröst. På ett körläger upptäcks hon och får chansen att vara med i Idol.
Att läsa den här boken är ungefär som att följa Idol. Vi får vara med i alla deltävlingar då kompisar röstas ut och Rakel stajlas om för att passa teve-publiken. Hon har till en början svårt att se sig själv höra hemma där men ju bättre det går i tävlingen desto mer självsäker blir hon. I stora finalen kommer hon tvåa och ett nytt liv väntar; livet som popstjärna. Men hur får man det gå ihop med den man var innan? Och de gamla kompisarna. Vart blir de av?
Boken varvar återblickar från Rakels tidigare liv i kören och det jetset liv med fester, konserter och paparazzi-fotografer hon lever nu och samtidigt läggs pusslet Rakel. Både för henne själv och för läsaren.
 Jag tror att alla som gillar Idol kommer gilla den här boken. Alla som brukar läsa skvallertidningar och vet allt om Justin Bieber och Miley Cyrus och vill veta hur det är att vara kändis på "riktigt".Jag tyckte att det var lite kul också med en kristen tjej som huvudperson. Man möter dem inte så ofta vare sig i verkligheten eller i böcker. Nu känner jag en!

Tove Styrke kom trea i Idol. Minns ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar