onsdag 5 oktober 2011

Hej Ebba!

Hej Karin!
Jag har läst "Dra lott" av Åsa Storck. Den handlar om två  tjejer som heter Ina och Ellen. Ina tror att alla i klassen vill vara med henne och Ellen har fått nog. Hon tänker inte vara med på den dumma leken, så hon tar och tänker ut en riktigt elak plan. Ellen lägger en spindel i Inas skåp. Ina är så rädd för spindlar så att hon får åka in till sjukhuset för hon får en chock! 
:D Jag skulle vilja få tips om fler böcker av Åsa Storck. 
Hälsningar Ebba Forsblom i 5:an


Hej Ebba!
Åsa Storck har skrivit många böcker. Och olika! Men alla är lättlästa.
Rymlingen handlar om en föräldralös pojke på medeltiden som tvingas bli träl. Den fortsätts av Fångad av främlingar. En annan serie är böckerna om Milo, en kille som kommer som flykting till Sverige. Man får följa honom under tiden han lever gömd tills familjen äntligen får uppehållstillstånd. Första boken heter Milos flykt.
Kärlekspirriga är böckerna om Hampus och Mei. Jag gillar att huvudpersonen är kille. Det är himla kul att sätta sig in i hur det känns för killar när de är kära, eller hur! Blir de verkligen nervösa och blyga som vi?
Mest lik Dra lott är nog Våga ring som är alldeles ny. Den tar upp svåra saker som vänskap och hur man skall kunna trösta sin kompis som sörjer. En jättefin bok! Läs den!

Kolla vilka böcker som finns inne här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar