tisdag 13 september 2011

Min osynlige vän av Louise Arnold

Arthur Grå är ett tämligen odugligt spöke. Han kan nämligen inte spöka. Ingen blir rädd för honom. Ingen lägger ens märke till honom. I hundratals år har han sörjt sitt öde tills en dag då spökvärlden korsar Den verkliga världen.
I Den verkliga världen bor 11-årige Tom Golden. Tom Golden sörjer sitt öde minst lika mycket som Arthur Grå. Nog för att andra lägger märke till Tom. Men de lägger märke till honom på det sättet att de skriker missfoster efter honom eller sätter fast tuggummi i hans hår och det är inte kul det heller.
En dag sitter Tom och Arthur på varsin bänk, i varsin värld och suckar precis samtidigt. Precis samtidigt utbrister de "Livet är orättvist!" Då händer det någonting och plötsligt förstår Arthur Grå vad hans uppgift är. Han skall bli den ensamme pojkens vän! Vad gör det att Tom inte kan se honom? Arthur kan verka i det dolda. Och det gör han. Han tar bort dumma lappar från Toms rygg, kommer till undsättning när han saknar en penna och försöker över huvud taget att hjälpa honom så mycket som möjligt och göra honom glad.
Men en dag vaknar Tom och kan se honom. Inte bara Arthur utan varenda spöke som finns och de finns överallt, av alla sorter. Vissa bara busiga, andra mer läskiga.
Läskigast är dock den skurk som utger sig för att vara barnpsykolog och "hjälper" barn som ser spöken.
Den här boken är däremot inte läskig. Den är rolig och mysig och lite spännande. Och jag som inte brukar gilla roliga böcker skrattade till och med flera gånger, ett mycket bra betyg!

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar