lördag 24 september 2011

Bokmässa ftw!

I Göteborg pågår just nu ett megastort spektakel som heter Bok- och biblioteksmässan. Då samlas alla i Sverige som jobbar med böcker eller som bara gillar böcker. Man kan shoppa hemska mängder böcker (Jättetungt att bära hem sen!) och lyssna på intressanta föreläsningar.
Jag har precis kommit hem därifrån och är helt slut! Så mycket böcker och så mycket folk! Men det var jätteroligt och jag hittade många nya bokkompisar.
 En som jag är pepp på är I love you Viktoria Andersson av Maja Hjertzell. Den handlar om en av alla de där blyga tjejer som finns. De som inte är så där kaxiga och modiga alla gånger men som ändå är spännande och fantastiska. Linn är nio år och känner sig ganska ensam. Tills hon möter den häftiga bibliotekarien Viktoria Andersson. Linn har aldrig träffat någon som hon. Och det kan jag tro; bibliotekarier är ju de coolaste som finns!

2 kommentarer:

 1. Erika Svärdseptember 27, 2011

  Hej Karin!

  Vad betyder ftw som du skriver i rubriken?

  Hälsningar,
  Erika på biblioteket. (Ja, jag kunde förstås ha frågat dig när jag gick förbi dig för fem minuter sedan, men kanske finns det någon annan som undrar.)

  SvaraRadera
 2. Erika,
  ftw är en förkortning av For The Win och används mest på internet. Det betyder ungefär att något är jättebra. Salems bibliotek ftw! Typ.

  SvaraRadera