måndag 25 mars 2013

Läskiga treor!


Härom dagen var det åter dags för Kulturlufsdagen. För andra året i rad fick Salems alla treor göra en massa roliga saker. Här på biblioteket hade de deckartema då de bland annat fick göra fina bokmärken och tillsammans med mig fick de skriva egna skräckhistorier. Skräm mig, bad jag. Skriv så läskigt ni kan! Och oj, vad vad de skrev. Himlans läskigt blev det! (Jag fick vara med i en berättelse också. Inte som monster som man skulle kunna tro utan som hjälte minsann!)
Vågar ni läsa? Ok, håll i er nu då.


Det var en gång en tjej som heter Tuva och hon var en vampyr och hon var jättejättehungrig. Hon ville ha blod och det var inte lite hon ville ha. Hon gick ut och det var fullmåne! Men det var knappt inga ute så hon kunde inte fånga någon. Men som tur var att hon såg en till vampyr men hon hade jättemycket blod på tänderna och på kläderna och Tuva frågade "var är människan?" 
Hon är...VID TUNNELBANAN!!! Va! Hon kanske blir platt innan Tuva kan suga lite eller mycket blod. Tuva sprang sitt snabbaste till tunnelbanan och hon kan inte för en zombie var där och en människa som var den andra människans vän men till sist åt hon människan.
The end
Moa 3b Skogsängsskolan

En skräcksaga
Det var för länge sedan var det fullmåne och det blixtrade och dundrade. Och en liten flicka som hette Lisa var hemma själv! För hennes föräldrar jobbade kväll och skulle komma hem vid tio på kvällen! Och nu var klockan halv elva och Lisa var rädd. 
Lisa ringde sina föräldrar och de svarade men det var inte föräldrarna utan det var en mördare! Och mördaren visste varLisa bor. Så mördaren sade "Jag kommer om en minut." Det har gått en sekund och mördaren knackade på och Lisa öppnade dörren. Det var mördaren som sade att du får dina föräldrar om jag får pengar. Lisa gav pengar och mördaren stack från deras liv och de hade bra. Eller....?
Bella Skogsängsskolan

Spookie house
För länge länge sedan på väg till ett läskigt läskigt hus mitt i skogen. Legenden säger att en psykopat ligger i en gravkammare, Spooookie! 
Rasmus Rosenlundskolan

Zombie-H&M
Det var en gång en mask som hette Bingo. Bingo skulle gå in på Zombie-H&M. Det enda man kunde köpa var att bli av med huvudet. Han gick in där men då kom en zombie och gav Bingo en Barbie. Då blev Bingo jätterädd och sprang iväg. Sen kom en ekorre som hette Ror. Ror fick en örfil av zombien där inne. Då sprang han iväg. Sen kom en kines. Då sprang zombien därifrån. 
Tobias

Läskiga...
Karin gick ensam på vägen. Det var mörkt och det prasslade i busken! Karin gick och kollade i busken. Där kom det fram en zombie! Den hade inget huvud! Inga armar men magen var blodig. 
Månen lyste starkt! Karin sprang! Ja så fort hon kunde! Hon hade sprungit ifrån zombien! 
Då såg hon ett barn som blev plågat. Karin sprang till barnet men då kom det fram en mördare. Karin backade för kniven personen svingade. Karin såg fortfarande hur barnet blev plågat. Mördaren fick tag i Karins arm och Karin sade: Låt bli barnet! Ni har inget med barnet att göra, sade Karin  Inte du heller, sade personen. Karin slet sig loss och sprang förbi mördaren. Hon slog honom som plågade barnet. Då märkte hon att det var hennes eget barn...
Theo 3b Skogsängsskolan

Emils huvudlösa saga
det var en gång en snigel som hette A. A hade inget huvud. A hade en egen klubb. Där brukade hans kompis Zombie vara. Zombie hade inget isbad därför var han glad. Zombie var ett barn.
A var ofta hungrig. Han brukade halshugga häxor. A och Zombies föräldrar var två Barbiedockor som var 900000000000 år.
Snipp snapp zombie nu är Emil död.
Emil

Skelett
Det var en gång en flicka som skulle gå ut i skogen. Hon plockade blåbär, bär och jordgubbar. Då hittade hon ett levande skelett men ingen visste det. Hon blev rädd. Nu skulle hon gå. Men då följde skelettet efter henne men det visste hon inte. Därefter vände hon sig om och då var han bakom henne. Hon sprang hem.
Hon öppnade dörren och gick till sitt rum. Därefter tittade hon ut genom fönstret och såg att han var där. 
Hon sade till honom att gå och då gick han. Nu var klockan 21.00 och hon skall sova nu. Hej då.
Maria 3b

Det var en gång en flicka som gick till en kyrkogård. På kyrkogården såg hon en gravsten. På gravstenen såg hon ett spöke. Det stod flickans namn på gravstenen och datumet när hon föddes. Sedan dog hon. 
Fannie 3a

Barnen i skogen
Några barn skulle gå hem en mörk natt igenom skogen. Barnen hör ett ljud. De blir rädda och springer. Det kommer en miljon zombier och dödar alla barn.
Kevin

Labyrint
Det var en gång en zombie som bodde i en labyrint. Bredvid labyrinten fanns en skola. I den skolan fanns det en flicka som skulle gå till labyrinten vid midnatt. När klockan var tolv på natten så gick flickan till labyrinten.
Exakt när hon gick in i labyrinten så kom zombien. När hon fick syn på zombien så sprang hon fast zombien var så snabb så han fångade flickan och åt upp henne.
Slut!!
Agnes 3b

BU!!
Lukas klass 3

Hämnden från snigeln
Det var en gång en snigel. Han hette Snälla snigeln men han var dum. Snigeln brukade festa och äta människor och plåga folk. Snigelns bästa vän var en zombie. Zombien hette Bengt och han brukade också äta folk. 
En dag skulle de shoppa, det tyckte de var jätteläskigt så de shoppade Barbies och sen träffade de en zombie och visade Barbien. Då blev han rädd och dog.
Slut! Och förresten dog snigeln.
Ville

Den mystiska månen del 2
Vi satt i soffan och kramades. "Men vad hände egentligen med pappa?" Hon suckade och blundade. "Det var en mörk och stormig natt. Vi hade precis kommit hem från sjukhuset med dig. Plötsligt så knackade någon på dörren. Där stod de, de mystiska männen. de var helt klädda i svart. de var fem stycken. De gick in och jag sprang upp med dig. Jag hörde hur han skrek, men när jag sprang ner så var han redan död..."
Hon lyfte på mattan och där var en stor blodfläck. "Jag försökte tvätta bort det men det gick inte." Hon fick tårar i ögonen. "Hoppas bara att de inte kommer tillbaka..."
Slut
Olivia

Alexander gick in i en labyrint och så kom en massa lampor. Sedan dog han. 
Tindra 3a

Emils helveteskatt
Emils lillasyster var hemma själv. Hon var bara åtta år. Plötsligt droppade det blod. Hon sprang. När hon sprang plingade det på dörren. Det var Clara och Emil och Claras storasyster Linda som kom med en leksak. Linda sade att katten var arg. Hon låste in sig på toan. Hon såg blodet. Men det hon inte visste var att Linda, Emil och Clara var zombier och hon sade "Jag har bajsat på mig." Då kom Emil och åt bajset. 
Slut
Clara 3b Skogsängsskolan

Visst var de jättebra? Jag gillar förstås den där jag räddar plågade barn undan mördare men en favorit är också "BU!!". Den är helt strålande. Skriv något som skrämmer mig, bad jag ju. Heja Lukas!
Förra årets skräckberättelser hittar ni här!

1 kommentar: