måndag 18 juli 2011

Skräck och teckenspråk

Jag längtar ju som sagt tills när skolorna börjar igen och jag kan få göra det där som jag är allra bäst på; sätta den perfekta boken i händerna på någon. Så varje gång någon av er kommer in på bibblan nu så har jag blivit så glad. Glad över skräcktörstande Simon och glad över Moa som skall lära sig teckenspråk under sommarlovet.
Om teckenspråk vet jag inte mycket men när det kommer till skräck är jag expert! Simon och hans kompisar lämnade biblioteket med  så många skräckfilmer och läskiga böcker de kunde bära!
Till exempel lånade de den här:
Boken Darkside är första delen i en serie av fem och är ett måste! Platsen Darkside däremot vill du nog inte besöka. Det är det undre London, en plats som inte vem som helst kan hitta och skulle man ändå hitta dit ångrar man sig bittert. Där är det mörkt, smutsigt och farligt. En skräckkammare, eller en freakshow där vampyrer, varulvar och andra onda varelser håller till.
Hit kommer Jonathan Starling.
Jonathan är en helt vanlig kille. Så vanlig att ingen brukar lägga märke till honom. Men nu måste han bege sig till den värld dit ljuset aldrig når för att söka sanningen om sin pappas sjukdom och varför han har prisjägaren Marianne efter sig. Till sin tvivelaktiga hjälp har han privatdetektiven Carnegie, en varulv som har ett minst sagt hetlevrat temperament. När vargen i honom tar över blir han väldigt blodtörstig och till fara även för Jonathan. Men försöka lita på honom måste Jonathan ändå för situationen i Darkside blir alltmer otäck när borgmästaren, vampyren Vendetta också blir ett hot.
Ja, ni hör ju själva. Ni måste läsa!
Och fortsätt sen med de andra delarna:
Blodsarv
Skräckhuset
Dödsstriden
Nattjakt

Den finns en kul Darkside-sida på nätet också. Den är på engelska men väl värd ett besök. http://www.welcometodarkside.co.uk/index.tao?PageId=home

Nästan ännu läskigare är den här som de också lånade:

Plötsligt en helt vanlig dag i en helt vanlig stad försvinner alla över femton år. Lärare mitt under en lektion, klasskompisen i bänken bredvid. Bilar utan någon som kör kraschar. Ingenting fungerar längre. Inte telefon och inte internet. Och runtom staden och dess omgivning står plötsligt en ogenomtränglig, oändlig mur.
Nu måste ungdomarna klara sig själva. Passa de yngre barnen, se till att maten kommer att räcka till alla, vara både brandkår, polis och som föräldrar. Samtidigt som allt fler frågor väcks. Vart har alla vuxna tagit vägen? Vad händer dem som fyller femton?
Kanske har allting att göra med det kärnkraftverk som ligger strax utanför staden.
Somliga av barnen utvecklar olika slags övernaturliga förmågor. Någon blir extremt snabb, någon kan läsa tankar och ytterligare någon kan göra eld till exempel. Gäng uppstår och det förekommer strider mellan olika skolor, mellan "normala" barn och "mutanterna". Och nere i en gruva växer någonting ont.
Det här är så vansinningt spännande på så många sätt. Det är spännande att se vad som händer med helt valiga ungdomar i en så här ovanlig situation och den gastkramande kampen mellan de två sidorna som uppstår mellan barnen men framförallt själva mysteriet; vad är det som har hänt höll mig vaken hela natten.
Jag slukade raskt del två i serien också som heter Hunger. Del tre kommer i augusti på svenska  Den kommer att heta Lögner. Längt! Och är du bra på engelska kan du längta till i vår då del fyra släpps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar