tisdag 13 november 2012

Liesl & Po av Lauren Oliver

Liesls pappa är död och likt Askungen bor hon med en elak styvmor och en lika elak styvsyster. Hon är inlåst på vinden och där sörjer hon  i ensamhet sin pappa. Tills en dag då Po dyker upp.
Po är varken flicka eller pojke. Mest är Po väldigt suddig. Så där suddig i konturerna som spöken brukar vara. Po är nämligen ett spöke och kommer från "andra sidan".  Kanske finns Liesls pappa där? Och kanske kan Po hitta honom där?
Samtidigt som Liesl sörjer sin pappa och lär känna spöket Po står Will på gatan utanför Liesls fönster och ser på henne. Länge har han gjort det och fantiserat om flickan på vinden som aldrig lämnar huset.
Will är lärling till en ganska ond alkemist som har all världens magi i en trälåda. En exakt likadan trälåda som Liesl har med sin pappas aska i.
När Liesls och Wills vägar äntligen möts sker en förfärlig förväxling och en farlig jakt inleds.
Det är en spännande, magisk, mysig och sorglig berättelse som jag tyckte väldigt mycket om. Hon kan verkligen skriva, den här Lauren Oliver. Tidigare har jag läst och älskat hennes ungdomsromaner; Delirium och Resten får du ta reda på själv. De är mörka och vackra sagor och det är på sätt vis den här också. Men för yngre barn och med högre mysfaktor.
Läs här vad jag tyckte om Delirium.
Och kolla här om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar