torsdag 19 juli 2012

Kaninhjärta av Christin Ljungqvist

Den här boken är väldigt många olika saker. Den är både en spökhistoria, en deckare och en sorglig berättelse om två tvillingsystrar där den ena vill dö. Men framför allt är den väldigt bra.
Mary och Anne är enäggstvillingar. Två precis lika dana som inte går att skilja åt eller se var den ena börjar och den andra slutar. De sitter ihop. Till och med deras namn sitter ihop. Mamma ropar Mary-anne. Som Marianne.
Ända sedan de var små har Mary och Anne varit synska. Anne ser spöken och Mary kan låta dem använda hennes kropp för att kommunicera. Tillsammans men bara tillsammans utgör de ett medium.
De är sjutton år och det är sommarlov. De bor långt ute i ingenstans på landet och hemma i huset sitter mamma och bara gråter. Pappa har träffat en ny kvinna och flyttat in till Göteborg.
Den här sommaren har flickorna fått nog. Något måste bara hända. När pappan och nya kvinnan åker iväg på semester bestämmer de sig för att låna lägenheten i smyg. Eller Mary bestämmer det. Anne har sett hemska syner och hört andarna varna henne för att deras beslut kommer att leda till Marys död. Men hon kan inte säga nej.
I Göteborg möter de en kvinna som också är synsk och hon ber dem om hjälp att hitta en bortrövad och troligen mördad, liten flicka.
Samtidigt som de försöker lösa mysteriet med den försvunna flickan kämpar Anne för att rädda sin destruktiva syster. Hon som kommer att dö.

Kolla om boken finns inne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar